Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-09@02:49:42 GMT

سبک زندگی، از مهم ترین عوامل ابتلا به دیابت

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۶۹۶۶۵

سبک زندگی، از مهم ترین عوامل ابتلا به دیابت

به گزارش افکارنیوز،

مهم‌ترین عوامل ایجاد دیابت، اقبال مردم به زندگی شهرنشینی، آلودگی هوا و مصرف غذاهایی با منشأ ساختگی و صنعتی به‌جای غذاهای طبیعی و فراسودمند، فشارهای روحی و روانی ناشی از ناهنجاری‌های اجتماعی و محیطی و رقابت‌های نامطلوب اقتصادی و سبک زندگی معاصر با فعالیت بدنی اندک است. دیابت به‌عنوان یک بیماری مزمن و فرساینده نه‌تنها سلامت اندام‌ها را به خطر می‌اندازد بلکه آسیب‌های جدی بر اجتماع و اقتصاد وارد می‌آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند اصلاح بسیاری از عوامل مداخله‌گر در ایجاد بیماری دیابت ممکن نیست اما به نظر می‌رسد ساده‌ترین و سهل‌ترین شیوه مقابله با بیماری دیابت در تغییر سبک زندگی نهفته باشد. با توجه به نرخ رشد دیابت و تأثیر مخرب این بیماری بر سلامت جسم و روح فرد و جامعه، کلینیک‌هایی به‌منظور آموزش بیماران و کاهش شیوع دیابت تأسیس‌شده‌اند ازجمله کلینیک «یاس» که مؤسس آن دکتر «صدیقه ضیایی» دیابتولوژیست و دکتری روانشناسی سلامت و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و تحقیقات است. 

کلینیک یاس، مجموعه پلی کلینیک و فوق تخصصی است و انواع تخصص‌ها حول محور دیابت در آن حضور دارد و علاوه بر متخصصین داخلی و غدد که به‌طورمعمول، دیابتی‌ها را ویزیت می‌کنند تخصص‌هایی در حوزه شبکیه چشم، متخصص و جراح قلب ، متخصص زنان، مغز و اعصاب، کلیه و مجاری ادراری و متخصصین تغذیه هم در آن فعالیت دارند تا بتوانند خدماتی جامع را به بیماران دیابتی ارائه بدهند. همچنین کلینیک زخم پای دیابت هم، بیمارانی که ممکن است دچار زخم‌های پوستی و ماندگار و عفونی شوند را تحت پوشش قرار می‌دهد و در آینده‌ای نزدیک بخش‌های فیزیوتراپی هم به این مجموعه اضافه می‌شود. در حال حاضر علاوه بر بخش‌های قلب، چشم، داخلی،غدد وتغذیه، آزمایشگاه و داروخانه هم در این مجموعه فعالیت دارند. کلینیک یاس، مجموعه‌ای جامع است تا بیمار با مراجعه به آن، همه خدمات موردنیاز را دریافت کند. پرستاران به‌گونه‌ای انتخاب‌شده‌اند که با بیماران، به‌صورت اختصاصی و نفربه‌نفر وقت بگذارند و مسائل پیشگیری و بهداشتی را آموزش بدهند و خود مراقبتی را به بیماران بیاموزند. به‌این‌علت که مجموعه معتقد است، وقتی درمان پایدار و ماندگار خواهد بود که بیماران دانش کافی برای مراقبت از خود را داشته باشند.

دکتر «صدیقه ضیایی» موسس این کلینیک معتقد است: سبک زندگی افراد، نقش اساسی در ابتلای آنان و پیشگیری از مبتلا شدن به دیابت دارد و حتی افرادی که به‌صورت ژنتیکی آمادگی ابتلا دارند، اگر سبک زندگی سالم و صحیحی داشته باشند، در بسیاری مواقع این ژن، فرصت فعال و غالب شدن را  پیدا نمی‌کند. به همین دلیل کلینیک یاس به آموزش بیماران، پا به‌پای درمان اهمیت می‌دهد و باور دارد اگر بیماران نقش تغذیه صحیح و ورزش، در کنار خواب و  فعالیت درست را بیاموزند و همین‌طور از تهدیدکننده‌های سلامت، مثل مواد مخدر و مشروبات پرهیز کنند، در بسیاری موارد حتی در صورت داشتن زمینه خانوادگی مساعد، ممکن است مبتلا نشوند و چه‌بسا، علی‌رغم این‌که علائم بیماری شروع‌شده باشد، با تغییر سبک زندگی، درصد زیادی از بیماری، خودبه‌خود کنترل می‌شود و افراد به مرحله پیشرفته‌تر که تزریق انسولین است، نمی‌رسند. گام اولی که درمان یک بیمار دیابتی شروع می‌شود، درمان خوراکی است و اگر کنترل نشود باید سراغ انسولین بروند و چنانچه بیماران در همان مرحله اولیه؛ آن دانش را داشته باشند و در کنارش، آن اراده و تشویق لازم را دریافت کنند، به‌راحتی می‌توانند این بیماری را تحت کنترل خود درآورند، بر همین اساس در کلینیک یاس، از طریق گفت‌وگوی پرستاران به بیماران، آن آموزش و انگیزه لازم داده میشود و در این صورت، بیمار کارش به دریافت انسولین نمی‌کشد. یکی از کارهایی که سعی می‌شود در مرکز یاس انجام شود، این است که نه‌تنها وقتی بیمار وارد کلینیک می‌شود، از او مراقبت خواهد شد و آموزش‌های لازم را دریافت می کند، بلکه موضوعی تحت عنوان «خدمات پس از ویزیت» هم مورد توجه قرار گرفته و بیماران که در مجموعه ویزیت می‌شوند، پس از رفتن از کلینیک هم پرستاران با آن‌ها تماس می‌گیرند و حالشان را جویا می‌شوند، این‌که آیا داروهایی که استفاده کرده‌اند، حالشان را بهتر کرده یا بدتر و اگر لازم باشد، سرویس اضافه‌ای به آن‌ها داده‌شده و مجدد ویزیت شوند، در گفت‌وگوی پرستار با بیمار، این موضوع موردبررسی قرارگرفته و بیمار دوباره برای دریافت سرویس‌های تکمیلی و دریافت مراقبت‌های بیشتر، فراخوان می‌شود. بنابراین نقش مشاوره، دقیق و ظریف در کلینیک یاس مدنظر قرار گرفته که دامنه این مراقبت را گسترده‌تر کرده و به داخل منازل بیماران کشانده‌ است

کلینیک فوق تخصصی یاس در خیابان قائم مقام فراهانی خیابان شهید خدری  بعد از خیابان سنایی واقع شده است   .

 

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: سبک زندگی دیابت قند خون عوامل ابتلا به دیابت سبک زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۶۹۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدحیدر محمدی، در پیام گرامیداشت روز ملی بیماری خاص و روز جهانی تالاسمی از اتخاذ راهکارهای علمی و افزایش منابع و اعتبارات برای حمایت بیشتر از این بیماران سخن گفت.

متن پیام رئیس سازمان غذا و دارو

۱۸ اردیبهشت، روز ملی بیماری خاص و روز جهانی تالاسمی است بیماران تالاسمی هم جزو بیماران خاص محسوب می‌شوند در گذشته دغدغه نظام سلامت افزایش طول عمر این عزیزان بیمار خاص بود اما امروز به فکر افزایش کیفیت زندگی و ارائه زندگی مطلوب با افزایش سطح بهداشت مانند همه هموطنان است.

تصویر امروزی بیماران تالاسمی، هموفیلی، دیالیز و ام اس حتی برای بدبین‌ترین افراد نیز تردیدی از توانمندی عزیزان مبتلا به این بیماری‌ها باقی نگذاشته است.

جامعه امروز ایران به خوبی بر این موضوع آگاه است که با درمان مطلوب می‌توان از بیمار خاص، فردی پویا، قابل اعتماد و با انگیزه‌ای ساخت که صرفاً صفت بیمار خاص را در کوی و برزن زندگی به دنبال خود می‌کشد و بیماری از زندگی اش رخت بربسته است.

تعداد بیماران تالاسمی ماژور، سیکل سل و اینترمدیا شناسایی شده در کشور ما که شیوعش هم در آن یکسان نیست به حدود ۲۳ هزار نفر می‌رسد که در نوار ساحلی و در استان‌های حاشیه خلیج فارس و دریای خزر میزان ابتلاء به این بیماری معمولاً بیشتر است.

سازمان غذا و دارو همواره در تلاش است تا داروی بیماران تالاسمی را به نحوه مطلوب‌تری تأمین کند به طوری که در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل به میزان قابل توجهی تأمین شد.

ما در تأمین داروهای تالاسمی تلاش می‌کنیم نقایص نسبت به گذشته کاهش یابد و به داروی مورد نیاز بیماران دسترسی بهتری باشد.

همچنین امیدواریم در سال جاری با اتخاذ راهکارهای علمی و افزایش منابع و اعتبارات لازم بتوانیم حمایت‌های بیشتری از بیماران خاص داشته باشیم.

کد خبر 6098032 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • تاثیر داروهای استنشاقی بر درمان آسم/ آموزش؛ گامی موثر در کنترل آسم
  • با دوری از این ۱۵ عامل به زوال عقل زودرس در جوانی دچار نمی‌شوید
  • عوامل ابتلای افراد به بیماری لوپوس
  • عوامل خطر « زوال عقل زودرس » را بشناسید
  • علت ابتلا به لوپوس چیست؟/ عوامل خطر ابتلا به بیماری
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی
  • نبود کارشناس تغذیه در تنها کلینیک دیابت کرمانشاه
  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری